Κανελόνια γεμιστά με Φακές Ψιλές

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά | Για 6 άτομα

Κόστος: 10 ευρώ

kanelonia-fakikanelonia-faki-400px

ΥΛΙΚΑ

500γρ. Φακές Ψιλές AGRIFARM

1 πακέτο κανελόνια 500γρ.

1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο και πλυμένο καλά

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 πράσα ψιλοκομμένα

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια ψιλοκομμένο σέλερι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

300 ml ζωμό λαχανικών

1κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο

Μισό ματσάκι ψιλοκομμένα μυρώνια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επιφάνεια:

4 κ.σ. πέστο βασιλικού (προαιρετικά)

8 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

150γρ. φυτικό τυρί ή φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την γέμιση βράζοντας τις φακές σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τις φάκες στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό συνεχίζοντας το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κανελόνια, αφήνουμε να μαραθούν τα λαχανικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε την μισή σάλτσα τομάτας, γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση

και αραδιάζουμε σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και προσθέτουμε το πέστο και το τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά .

Tip:

Mπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το πέστο βασιλικού αν θέλουμε μία vegan εκδοχή

Δείτε περισσότερες συνταγές!