Ρεβύθια ελιές, τοματίνια & φυστίκι Αιγίνης

Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 1 Ώρα | Για 4 Άτομα

revytia-me-fystiki

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβίθια μικρά AGRIFARM μουλιασμένα για 6 ώρες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

10 τοματίνια κομμένα στην μέση

10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι σε φιλέτα

2κ.σ. ψίχα φιστίκια Αίγινας

1 μικρό κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

2κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

4κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από ένα λεμόνι

1κ.σ. μουστάρδα μέτρια

1κ.σ. καπνιστή πάπρικα

2κ.σ. κρύο νερό

1κ.σ. ταχίνι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.

Σε ένα μούλτι, ομογενοποιούμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ταχίνι, την πάπρικα,  τη μουστάρδα και το νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά μαζί με την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα μέχρι να σερβίρουμε!

Δείτε περισσότερες συνταγές!