Ρεβύθια μικρά με χοιρινό στο φούρνο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά | Χρόνος ψησίματος 1,5 ώρα | Για 4 άτομα
Κόστος: 12-15 ευρώ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό σπάλα σε μερίδες
500γρ. ρεβίθια μικρά ΑGRIFARM μουλιασμένα για 8 ώρες
2 πράσα σε ροδέλες
1 φινόκιο σε φέτες
6κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
500ml ζωμό λαχανικών
2κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με τα λαχανικά να σωταριστούν .
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί με το κρέας, ρίχνουμε τον ζωμό μαζί με την μουστάρδα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 20 λεπτά .
Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά εκτός φούρνου πριν σερβίρουμε.
Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο, περίπου 1κ.γ. στο ταψί για μία πικάντικη γεύση. Μπορούμε επίσης να πασπαλίζουμε στο σερβίρισμα με λίγο ψιλοκομμένο μάραθο!