Ριζότο με Κολοκύθα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 17-20 λεπτά | Για 6 άτομα

Κόστος: 12 ευρώ

risotto-kolokytha

ΥΛΙΚΑ

500γρ. ρύζι καρολίνα AGRIFARM

1-1,2 λίτρα ζωμό κότας

200γρ. κολοκύθα σε μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

100ml λευκό ξηρό κρασί

4κ.σ. ελαιόλαδο

50γρ. βούτυρο

4κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

100γρ.σπασμένο ανθότυρο για το σερβίρισμα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο να γυαλίσουν για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε σε δόσεις  τον ζωμό που πρέπει να είναι ζεστός. Αφήνουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση.

Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και βάζουμε την δεύτερη δόση.

Μόλις έχουμε βάλει όλο τον ζωμό και το ρύζι έχει βράσει αλλά κρατάει λίγο, αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά να χυλώσει, ελέγχουμε το αλάτι και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με σπασμένα κομματάκια ανθότυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip:

Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο ριζότο λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι και για μία νότα δροσιάς 4κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια. Επίσης, στο ριζότο μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα του ζωμού. Αυτό θα το δούμε αναλόγως με το πόσο καλά έχει βράσει το ρύζι!

Δείτε περισσότερες συνταγές!