Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο
Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα | για 4 άτομα
Κόστος: 10 ευρώ
ΥΛΙΚΑ
500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
300γρ. πράσινη σαλάτα εποχής
200γρ. τόνο σε νερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 καρότα τριμμένα
Για την σάλτσα:
Χυμό από ένα πορτοκάλι, λεμόνι, μοσχολέμονο, μανταρίνι
8κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό ξαφρίζοντας τα στην αρχή και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια κρύα, την σαλάτα προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι φέρνουμε μία βόλτα προσθέτουμε το καρότα και τον τόνο.
Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σαλάτα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε την σαλάτα.
Tip:
Mπορούμε να προσθέσουμε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού κατά το βράσιμο και ένα δαφνόφυλλο επίσης να συνοδεύσουμε την σαλάτα μας με 1κ.σ. γιαούρτι και ξεροψημένο χωριάτικο ψωμί