Ακατέργαστο ρύζι με κουκουνάρια σταφίδες πορτοκάλι και καρότο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά | Για 6 άτομα
Κόστος: 8 ευρώ
ΥΛΙΚΑ
500γρ. ακατέργαστο ρύζι ΑGRIFARM καλά πλυμένο
2κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50γρ. σταφίδες μαύρες
2 καρότα ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50γρ. κουκουνάρι
1 λίτρο περίπου ζωμό κότας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρύζι σε μπολ και καλύπτουμε με νερό για 30 λεπτά
Σε μικρή βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει για 1 λεπτό. Σουρώνουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κουκουνάρι να γυαλίσουν για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον ζωμό. Ρίχνουμε τις σταφίδες ,το καρότο, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε το ρύζι μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται μικρά κενά. Αυτό σημαίνει ότι έχει πιεί το ζωμό. Κλείνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να τραβήξει η πετσέτα την υγρασία και να έχουμε ένα σπυρωτό ρύζι .
Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε κατά τον βρασμό 1 αστεροειδή γλυκάνισο και αφαιρούμε πριν σερβίρουμε για περισσότερο άρωμα!