Γίγαντες στο φούρνο με καβουρμά και κόκκινο λάχανο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος 1,5 ώρες | Για 6 άτομα
Κόστος: 14 ευρώ
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φασόλια γίγαντες AGRIFARM μουλιασμένοι για 6 ώρες
200γρ. κόκκινο λάχανο
200γρ. καβουρμάς (παραδοσιακό αλλαντικό από τη Βόρεια Ελλάδα)
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
8κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε του γίγαντες και τους βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με τα λαχανικά εκτός από το λάχανο να γυαλίσουν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τους γίγαντες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ,τον ζωμό και τα μπαχαρικά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα .
Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε ταψί, προσθέτουμε τον καβουρμά σε κομμάτια, το λάχανο χοντροκομμένο, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό 1κ.γ. καυτερό μπούκοβο για πικάντικη γεύση!