Ρύζι Νυχάκι με γαρίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 16΄
Κόστος: 15 ευρώ
ΥΛΙΚΑ
500γρ. ρύζι νυχάκι AGRIFARM
24 γαρίδες Νο 3
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
2 κλωνάρια θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε τα κελύφη και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, την δάφνη και το μπαχάρι. Προσθέτουμε νερό, βράζουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι να γυαλίσουν για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό (χρειάζεται να είναι 1 λίτρο), αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εμφανιστούν τρύπες ανάμεσα στο ρύζι και να μην έχει μείνει υγρό, αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα. Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φύγει όλη η υγρασία . Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip:
Μπορούμε μέσα στον ζωμό από τις γαρίδες να προσθέσουμε ένα κύβο ζωμό λαχανικών για περισσότερη γεύση!