Φάβα με ψητά τοματίνια
Χρόνος προετοιμασίας: 35΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 80΄ | Για 4-6 άτομα
Κόστος: 6-8 ευρώ
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φάβα κομμένη από λαθούρι AGRIFARM
150γρ. τοματίνια
10γρ. χοντρό αλάτι
2κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
3κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την φάβα, στην συνέχεια την βάζουμε σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά με νερό να την σκεπάζει. Στην πρώτη βράση θα αφρίσει και με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με πολύ προσοχή γιατί η φάβα όταν βράζει κοχλάζει και
μπορεί να καούμε. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει καλά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό κατά τον βρασμό. Πλένουμε καλά τα τοματίνια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80οC για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε πάνω από την φάβα και σερβίρουμε.
Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη στο σερβίρισμα για περισσότερη νοστιμιά και έντονη γεύση!