Φακές με ρύζι, πίκλες κρεμμυδιού & μπρόκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά | Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
400γρ. φακές ψιλές AGRIFARM
200γρ. ρύζι νυχάκι βρασμένο
1 κεφάλι μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
2 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Για τις πίκλες κρεμμυδιού:
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1κ.σ. αλάτι
200ml λευκό ξύδι
Για τη σάλτσα:
6κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.σ. λευκό ξύδι
1κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κύμινο, κάρυά, τζίντζερ, μπαχάρι )
1κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε κατά μέρος να
κρυώσει. Ετοιμάζουμε τις πικλες, βάζοντας σε ένα μπολ το κρεμμύδι με το αλάτι και το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Βράζουμε τις φάκες μέχρι μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και σε αλατισμένο νερό βράζουμε επίσης το μπρόκολο για 2 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, έχοντας ομογενοποιήσει τα υλικά για την σάλτσα και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στο μείγμα με τις φάκες. Αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε.
Σουρώνουμε τις πίκλες και ανακατεύουμε και αυτές μέσα στις φάκες. Σερβίρουμε την σαλάτα μας κρύα!