Φασόλια μέτρια με λουκάνικο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 80 λεπτά | Για 6 άτομα

Κόστος:  9 ευρώ

fasolia-metria-loukaniko

ΥΛΙΚΑ

500γρ. φασόλια μέτρια AGRIFARM μουλιασμένα για 6 ώρες

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό από ένα πορτοκάλι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Ένα κύβο ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100ml κόκκινο ξηρό κρασί

200γρ. πικάντικο λουκάνικο σε φέτες

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με νερό να τα καλύπτει, βράζουμε για 10 λεπτά και σουρώνουμε .

Μεταφέρουμε ξανά τα φασόλια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά  εκτός από το λουκάνικο και τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και καλύπτουμε με νερό για να βράσουν. Αφήνουμε να πάρουν βράση και μειώνουμε την ένταση της φωτιά στο μισό. Βράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Σε τηγάνι βάζουμε το λουκάνικο να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το φαγητό εκτός φωτιάς για 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Tip:

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό για μία νότα δροσιάς!

Δείτε περισσότερες συνταγές!